Произдедено в Китай: Тесла достави първите си коли

Моделите са произведени в завода в Шанхай
Обновена: 30 дек 2019 16:01 | 30 дек 2019 16:01, Ния Христова
24
Произдедено в Китай: Тесла достави първите си коли
Снимка: Ройтерс

Производителят на електромобили Тесла (Tesla) днес достави първите си коли, произведени от завода в Шанхай, като с това отбеляза важен момент в развитието си, съобщи БТА.

Първите петнайсет клиенти, които първи ще получат колите от Модел 3 (Model 3) а служители на самата компания, съобщиха от Тесла в Туитър.

Церемония в завода отбеляза доставката. Това е първия завод на производителя извън САЩ. Очакванията са, съоръжението да допринесе за увеличаването на продажбите на китайския пазар, които е възможно да стане най- големият пазар за Модел 3. От Тесла се надяват скоро да произвеждат по 1000 коли седмично в Шанхай и годишния капацитет да достигне 150 000.

По датата за доставка се разбира, че заводът е започнал да прави доставки 357 дни след началото на строителството на фабриката. Това от своя страна, ще е нов рекорд за световните автомобилостроители в Китай. Колите, произведени в Китай, струват 355 800 юана (50 000 долара) преди получаването на субсидия.

Тесла се занимава и със строенето на сервизни центрове и зарядни стнации в Китай, за да може да предостави на клиентите си стандарта на услуги, които заплащат. Китайското правителство подкрепя завода на Тесла, който е първия автомобилен завод в Китай, който е изцяло чуждестранна собственост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американската платена клика не може да понесе факта че америката не е велика, а зависи изцяло от Китай. И затова блъска ежедневно злобни глупости по коментари, току виж някой повярвал че теслата е американска и ходи до луната.
20
12
 
4
 
! Отговори
Менте преди 4 години
Голяма грешка е да започваш бизнес в Китай! Нищо чудно е да започнат да се правят и ментета копия на тези коли на друго място в Китай! Като се има в предвид ,че до сега има няколко смъртни случая в Европа със собственици на тези автомобили умрели от токов не бих си и помислил да рискувам вляза в тъкава кола
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 11Не съм 9, но от магистрала тракия - посока КЪМ София поглед вляво се вижда как и трите марици димят. А разстоянието е 40-50 километра.
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 19А Русия де е?
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай е номер едно. САЩ дишат лепило
16
2
 
7
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Първия завод 100 пр некитайски, но е финансиран от китайски банки, което е съшото фалира става китайски, а фалита е неизбежен.
15
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво стана с прогресивния запад? Ходи на изток някой да му произведе нещата по-евтино, че после да го обвинят за екология, не спазване на човешки права, експлоотация... Смахна се този свят от алчност.
14
8
 
19
 
! Отговори
до 7 преди 4 години
Така е, на бензиновите държави им присяда, да не ги изброявам. Пропагандата им започна отдавна срещу електромобилите. По всевъзможни начини ще говорят глупости.
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, честито на китайците, - хубава цена. 1 процент от китайците ще си купят тази кола. Е така е - за едни коли, за други и ориза е достатъчен.
12
2
 
11
 
! Отговори
Падишах Император преди 4 години
Си Дзинпин - Император на Планетата Земя и Комунистически Диктатор на Съзвездието!!
11
1
 
29
 
! Отговори
пецата преди 4 години
След 10г на горубляне като излязат Нов внос , тогава ще видим дали стават , сега нищо не може да се каже
10
2
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Още от самото начало трябваше да започне с Китай,ако иска да е на печалба.
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9Уважаеми, от колко метра се вижда как Мариците ''димят''?
8
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
50,000 са самозапалва щата се катафалка на Мъск? За толкова може да се купи мерседес S класа. Или 2 голфа.
7
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами зависи от какво се прави токът. Ако е от въглища, сами виждате нашите "марици" как димят. Ако е от ВЕИ, по-добре, ама производството на частите за солари и тем подобни също замърсява. Пък и делът на ВЕИ е нищожен все още. Най-чисто като че ли са АЕЦ-ите, но там пък има разни "специфики" с отработеното гориво. А и самото производство на електромобили не е по-екологично от това на конвенционалните.
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тесла скоро отваря и европейски завод, за наше съжаление 99% ще е позициониран в Германия. Голяма грешка беше че ние въобще и не сме в час със случващото се
5
6
 
10
 
! Отговори
Русия преди 4 години
"Това е първия завод на производителя извън САЩ."Наркоманцити яко си влагат в комунизма.Дей е европският завод? Суджука и туй завод изтърва.
4
25
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2Електричките над 85кW замърсяват повече от дизела. Знам, че не вярваш, знам, че си заслепен от задокеански рекламни стратегии, но когато се образоваш ще ме разбереш
3
5
 
19
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Aбе,нали до оня ден всичко беше на бойна нога в Жълто море?Нали ахаааа да са сбият Китай и Хамерика?Ех,пак опуснахме сеира българите...Ще има и Северен ПАток и ТЕлса в Китай.А при нас наред е Ботевград с воден режим !!
2
10
 
31
 
! Отговори
Таман преди 4 години
Ако не беше "шмекера" никой нямаше да се юрне да минава на електрички и щяха да ни пробутват дизеляци и трицелиндрови бракми.